Kongens Fadebur

Vi har åbnet Kongens Fadebur

 

I middelalderen var Nyborg slot mødested for kongen og parlamentet - det såkaldte Danehof. Det vil sige, at slottet nærmest kan sammenlignes med middelalderens Christiansborg.

 

Når de mange mennesker kom til byen for at drøfte rigets anliggender var det selvfølgelig vigtigt, at der var mad nok til alle. Så var Kongens Fadebur fyldt op.

 

 ”Silden er stadig et fast
indslag på frokostbordet”

 

En af de fødevarer, man altid fandt i fadeburet, var sild i fade -  altså i tønder. Sildene blev saltet - den eneste måde man kunne konservere dem på - og lagt i tønder der, hvor de blev fanget. Gode fede efterårssild var særligt populære og I middelalderen var sild daglig spise, fordi man som katolikker ikke måtte spise kød 180 dage om året.

 

I dag er sild stadig et fast indslag på frokostbordet. Hos Tenax Sild A/S har vi gennem hele virksomhedens eksistens set det som en af vore fornemste opgaver, at arbejde med og udvikle nye produkter, som tager udgangspunkt i den gamle historie fra middelalderen og føre den op til i dag. 

Kongens Fadebur sild

 

Derfor er det med stor glæde, at vi nu kan præsentere lanceringen af ny serie ”Kongens Fadebur”, som kan finde sine rødder i middelalderen.