Årets Sild 2022 med stikkelsbær, fed creme fraiche, sprøde boghvedekerner, æble & salatløg

 

Ingredienser (4 pers.):
4 store Tenax Årets Sild-fileter
4 skiver godt rugbrød
1 salatløg
1 æble skåret i stave
1 dl. boghvedekerner el. andre kerner
2 dl fed creme fraiche gerne 38%
Stikkelsbær el. perleløg
Fintrevet peberrog
Frisk dild

Fremgangsmåde:
Tag sildefileterne op af glasset og afdryp. Hæld en portion boghvedekerner ud på en stor pande. Panden skal være meget varm. Hold kernerne i bevægelse under ristningen. Når de er ristet let gyldne/brune, tages de af og afkøles. PS: Det er herligt at se, hvordan de kernerne springer på panden! Hæld creme fraichen op i en sprøjtepose og sprøjt små toppe på rugbrødet. Placér et stykke sild ovenpå toppene med creme fraiche og dekorer med æble skåret i stave, stikkelsbær el. perleløg skåret i halve, salatløg skåret i tynde skiver. Afslut med fint revet peberrod, dild og sprøde boghvedekerner.

 

Årets Sild er produceret i samarbejde med Hirtshals Fiskefestival. Opskriften er udviklet af vinderen af Årets Sild-konkurrence; Restaurant HOS