Sildesalat med vandmelon

Ingredienser (24 stk)

3 fileter Gammeldagsmodnede Marinerede Sild
2 lime
1/8 del vandmelon
400 g cherrytomater
1 btd purløg
1 bdt dild

Sådan gør du

Den Gammeldagsmodnede Marinerede Sild drænes på køkkenrulle og skæres i 5 mm tykke skiver.
Saften fra de 2 limes blandes med sildesnitterne. Lad silden trække i minimum 10 minutter.
Vandmelonen skrælles og skæres i tern af 5 x 5 mm.
Cherrytomater skæres i kvarte, eller mindre hvis det er en stor cherrytomat sort.
Purløg skæres så fint som muligt med en skarp kniv.
Dilden plukkes i mindre buketter.

Salaten
Bland vandmelon, cherrytomater og purløg.

Anretning
Tag salat svarende til hvad der kan være mellem 3 fingre og put det i bunden af en lille portionsskål.
Anret 3 Gammeldagsmodnede Marinerede Silde snitter på toppen og pynt med dild.

Det er vigtigt at alle ingredienser skæres fint, for at få den rigtige fordeling samt smags- og konsistensoplevelse, i de små portioner.

Retten er inspireret fra den Syd Amerikanske ret ”Ceviche”.

Dilden kan erstattes med ærtespire, karse, brøndkarse eller lignende.