jul 19, 2021 | Pressemeddelelse

Flere spiser sild om sommeren

Der er kommet nye vaner ved sommerens frokostborde. For vores lyst til sild er steget mærkbart i 2021, oplyser Tenax Sild A/S, der i forvejen solgte ekstra mange sild sidste sommer. Fabrikken har to forklaringer på den øgede interesse.

Normalt plejer danskerne at spise flest sild til påske og jul. Men noget tyder på, at sommeren er ved at blive sildens tredje højtid.
For andet år i træk er danskernes lyst til sild steget markant i juni og juli, som traditionelt er nogle stille sildemåneder i detailhandlen, oplyser Tenax Sild A/S, der står for størstedelen af det danske sildemarked.

Stigningen begyndte allerede i sommeren 2020, hvor Tenax Sild solgte ca. 15% flere sild end normalt i supermarkeder og specialbutikker. I år ser salget ud til at stige med yderligere 10-12%.

Bæredygtighed og fællesskab

”Det må være Coronaen, der betyder, at mange flere holder ferien hjemme, og at vi spiser flere frokoster sammen. For sild er typisk noget, vi spiser sammen til frokost, når vi har god tid”, siger Anette Ladefoged, adm. direktør i Tenax Sild.

En anden forklaring kunne være, at sild er blandt de sundeste og mest bæredygtige proteinkilder, man kan sætte på middagsbordet.

”Især silds bæredygtighed har vi oplevet en stor interesse omkring de sidste par år.”

Anette Ladefoged håber, at den nye sommertrend på sigt vil skabe en ny sommerlig sildehøjtid – ligesom man har det i Sverige.

”Derovre er sild og midsommer uadskillelige. Og sådan har jeg det egentlig også selv. Der er ikke noget bedre end en gammeldags modnet sild, nye kartofler, cremefraiche og dild”, siger hun.

Øvrige nyheder

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S Michael Møller Jensen er ny mand i spidsen for fødevarevirksomheden, og han kommer med bred erfaring fra forskellige fødevarevirksomheder som Bisca og Harboe.    Michael Møller Jensen er pr. 1. marts 2023 ansat som ny CEO hos...

læs mere
Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen!

Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen!

Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen! Trods et stjernespækket kokkefelt blev det en gammel kending fra Hirtshals, der vandt konkurrencen ’Årets Sild’. Nu skal vindersilden på glas og ud på supermarkedernes hylder. Der var trængsel blandt koryfæer og...

læs mere