jul 19, 2021 | Pressemeddelelse

Flere spiser sild om sommeren

Der er kommet nye vaner ved sommerens frokostborde. For vores lyst til sild er steget mærkbart i 2021, oplyser Tenax Sild A/S, der i forvejen solgte ekstra mange sild sidste sommer. Fabrikken har to forklaringer på den øgede interesse.

Normalt plejer danskerne at spise flest sild til påske og jul. Men noget tyder på, at sommeren er ved at blive sildens tredje højtid.
For andet år i træk er danskernes lyst til sild steget markant i juni og juli, som traditionelt er nogle stille sildemåneder i detailhandlen, oplyser Tenax Sild A/S, der står for størstedelen af det danske sildemarked.

Stigningen begyndte allerede i sommeren 2020, hvor Tenax Sild solgte ca. 15% flere sild end normalt i supermarkeder og specialbutikker. I år ser salget ud til at stige med yderligere 10-12%.

Bæredygtighed og fællesskab

”Det må være Coronaen, der betyder, at mange flere holder ferien hjemme, og at vi spiser flere frokoster sammen. For sild er typisk noget, vi spiser sammen til frokost, når vi har god tid”, siger Anette Ladefoged, adm. direktør i Tenax Sild.

En anden forklaring kunne være, at sild er blandt de sundeste og mest bæredygtige proteinkilder, man kan sætte på middagsbordet.

”Især silds bæredygtighed har vi oplevet en stor interesse omkring de sidste par år.”

Anette Ladefoged håber, at den nye sommertrend på sigt vil skabe en ny sommerlig sildehøjtid – ligesom man har det i Sverige.

”Derovre er sild og midsommer uadskillelige. Og sådan har jeg det egentlig også selv. Der er ikke noget bedre end en gammeldags modnet sild, nye kartofler, cremefraiche og dild”, siger hun.

Øvrige nyheder

Danmarks ældste delikatesse er populær igen

Danmarks ældste delikatesse er populær igen

Danmarks ældste delikatesse er populær igen Danmark har produceret gammeldags modnede sild siden middelalderen, men de sidste mange år har fremstillingsmetoden været på retur. Den udvikling har restaurationsbranchens nye fokus på smørrebrød dog ændret på....

læs mere
’Årets Sild’ klar til frokostbordet

’Årets Sild’ klar til frokostbordet

’Årets Sild’ klar til frokostbordet Restaurant HOS i Odense vandt ’Årets Sild’ ved at bruge stikkelsbær, peberrod og dild. Nu er silden færdigudviklet og første glas er klar til supermarkedernes hylder. Producenten forventer markant øget salg i forhold til året før....

læs mere