jul 3, 2023 | Pressemeddelelse

Udfordrende periode og utilfredsstillende regnskab hos Tenax Sild A/S

Regnskabet for 2022 viser, at Tenax Sild A/S de seneste to år har givet store underskud. Men pilen peger opad for 2023 og med en ny ejerkreds i maj 2023 er selskabets kapitalgrundlag blevet styrket. Vi oplever stadig udfordrende markedsvilkår, men har et stærkt fundament og hele organisationen er gået positivt ind i det lange seje træk med at genrejse Tenax Sild som en profitabel virksomhed gennem de kommende år, pointerer direktøren.

Tenax Sild A/S, der producerer sild og fiskespecialiteter fra fabrikkerne i Nyborg og Aalbæk, sluttede 2022 med et underskud på 36,0 mio.kr. efter skat og har samtidig måttet korrigere regnskabet for 2021, som nu udviser et underskud på 10,9 mio.kr. efter skat.

Medio 2021 implementerede Tenax Sild et nyt ERP-system. Processen omkring og efter implementeringen har ikke været vellykket, og det har været en medvirkende årsag til, at regnskabet for 2021 oprindeligt blev aflagt på et fejlbehæftet grundlag. Resultatet efter skat for 2021 er som konsekvens korrigeret ned med 18,7 mio.kr.

”Når vi ser på dette årsregnskab, må vi konstatere, at der allerede i 2021 har været en ubalance mellem Tenax Sild’s kostpriser og salgspriser. Det er blevet kraftigt forværret i hele 2022, hvor de stærkt stigende kostpriser på tværs af stort set alle råvare- og omkostningskategorier har ramt hårdt. Tenax Sild har først meget sent i 2022 og ved indgangen til 2023 fået gennemført nogle af de nødvendige prisstigninger hos vores kunder. Det er er den enkeltstående største årsag til det store underskud i 2022”, siger Michael Møller Jensen, der er nytiltrådt CEO i Tenax Sild.

Tenax Sild leverer i 2022 en volumenmæssig fremgang i den totale afsætning drevet af en vækst i salget af sild, som er virksomhedens største kategori. Men også eksportsalget stiger drevet af et højere salg af fiskefrikadeller udenfor landets grænser.

Michael Møller Jensen uddyber: ”Vores volumenfremgang understreger det gode kernefundament, der er i Tenax Sild. Vi har gode produkter, som vores forbrugere efterspørger. At det er produkter i god kvalitet, understreges af, at vi har sikret ”IFS Higher Level”-kvalitetsgodkendelse på begges vores fabrikker.”

I maj 2023 er der sket et skifte i ejerkredsen bag Tenax Sild, der nu ejes af Dansk Ejerkapital, Cordsen Capital A/S og WWC ApS. Henrik Thulesen, der er ny bestyrelsesformand for selskabet udtaler: ”Vi er gået ind som ejere i Tenax Sild, fordi vi tror på potentialet i virksomheden. Det er en gammel virksomhed bygget på gode værdier om kvalitet og ordentlighed. Der er en loyal stab af dygtige medarbejdere og en særdeles god position i markedet. Vi er passionerede omkring udvikling af den type virksomheder i et langsigtet og værdiskabende perspektiv, og ser frem til rejsen med at genrejse Tenax Sild som en profitabel virksomhed.”

Det høje omkostningsniveau er fortsat og driftsresultatet for 2023 kommer også til at være negativt, men dog væsentligt bedre end 2022. ”Vi er godt i gang med at forme de planer, der skal føre os tilbage til overskud. Det kræver kommercielle tiltag, herunder f.eks. at vi sikrer, at vi fremover altid får den rigtige pris for varen. Men også internt vender vi hver en sten for at skabe forbedringer, og jeg oplever at hele organisationen er gået meget positivt og engageret ind i den proces.”, afslutter Michael Møller Jensen.

Tenax Sild har mærkerne ’Lykkeberg 1899’, ’Fiskemandens’ og ’Skagen’. Virksomheden er specialister i sild – både den stegte, eddikemodnede og den unikke gammeldags modnede. Desuden forarbejdes andre fiskespecialiteter som fiskefrikadeller, fiskepatéer, kaviar af stenbiderrogn og ørredrogn.

I alt er der 120 ansatte fordelt på vores produktionssteder i Nyborg og Aalbæk.

Øvrige nyheder

’Årets Sild 2024’ klar til frokostbordet

’Årets Sild 2024’ klar til frokostbordet

Restaurant Lilleheden vandt (igen) ’Årets Sild’ ved bl.a. at bruge tranebær, abrikos og lynghonning. Efter måneders udvikling er silden nu færdigudviklet og godkendt til at komme på glas under brandet ”Lykkeberg 1899” i starten af februar næste år. På trods af, at...

læs mere
Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S Michael Møller Jensen er ny mand i spidsen for fødevarevirksomheden, og han kommer med bred erfaring fra forskellige fødevarevirksomheder som Bisca og Harboe.    Michael Møller Jensen er pr. 1. marts 2023 ansat som ny CEO hos...

læs mere
Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen!

Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen!

Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen! Trods et stjernespækket kokkefelt blev det en gammel kending fra Hirtshals, der vandt konkurrencen ’Årets Sild’. Nu skal vindersilden på glas og ud på supermarkedernes hylder. Der var trængsel blandt koryfæer og...

læs mere