dec 15, 2023 | Pressemeddelelse

’Årets Sild 2024’ klar til frokostbordet

Restaurant Lilleheden vandt (igen) ’Årets Sild’ ved bl.a. at bruge tranebær, abrikos og lynghonning. Efter måneders udvikling er silden nu færdigudviklet og godkendt til at komme på glas under brandet ”Lykkeberg 1899” i starten af februar næste år.

På trods af, at restauranten er lukket for gæster på dette tidspunkt af dagen, denne fredag, var stemningen varm og indbydende i Lillehedens restaurant, som var fint pyntet op med julelys og julepynt. Duften af lækker mad fra køkkenet fyldte luften. Ved bordet i caféen, der bød på en malerisk udsigt over Hirtshals Havn, samledes det spændte hold. Den nye ejer, Christoffer Ramberg, sad sammen med den tidligere ejer, Ejvind Keldsen, Ole Kjærsgaard Nielsen, salgs- og sponsorchef hos Nordsøen Oceanarium, og Dorte Vad Larsen, produktchef ved Tenax Sild. Stemningen var præget af spænding da Dorte præsenterede Tenax Silds version af Lillehedens vindersild, som er lavet på gammeldags modnede sild som bl.a. er smagt til med tranebær, kapers, abrikos og lynghonning.

Ved bordet blev der serveret Årets Bjesk 2024, som blev vundet af Bjesklauget ved Hirtshals Museum, da det hører til en traditionel sildemad. Bjesken sælges i øvrigt fra nytår af. Imens åbnede Dorte de medbragte glas, og det var nu tid til at smage og bedømme. Der blev smagt i massevis, og der opstod enighed om at smag og konsistens er godkendt. Christoffer serverede også Årets Sild med det tilbehør og pynt, den vandt med tilbage i september, hvilket passede helt perfekt til den marinerede sild.

”Lilleheden vandt konkurrencen igen år, da de er mestre i at udvande silden, så den får den helt rigtige konsistens. Og så vandt de selvfølgelig også på den unikke smag, med en god balance med sødme fra tranebær og abrikos, og en grøn bitterhed fra kapers, der klædte silden virkelig godt. Vi tror den bliver et kæmpe hit blandt sildeelskere,” siger Dorte Vad Larsen.

Årets Sild konkurrencen, der har fundet sted siden 1990’erne, er et tæt samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Oceanarium, Danmarks Pelagiske Producentorganisation og Tenax Sild A/S. Vindersilden skal afspejle nyskabelse, håndværk og en intens smag, og det er netop, hvad Lilleheden har leveret med deres Årets Sild 2024.

Produktionen af Årets Sild 2024 starter i januar 2024, og fra februar vil denne lækre sild være tilgængelig for køb under brandet ”Lykkeberg 1899”. Hvis fristelsen melder sig for at prøve Årets Sild med det tilhørende tilbehør, vil opskriften være tilgængelig på lykkeberg.com. Et kulinarisk eventyr venter alle sildelskere.

Øvrige nyheder

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S

Ny CEO er på plads hos Tenax Sild A/S Michael Møller Jensen er ny mand i spidsen for fødevarevirksomheden, og han kommer med bred erfaring fra forskellige fødevarevirksomheder som Bisca og Harboe.    Michael Møller Jensen er pr. 1. marts 2023 ansat som ny CEO hos...

læs mere
Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen!

Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen!

Restaurant Lilleheden vandt ’Årets Sild’ – igen! Trods et stjernespækket kokkefelt blev det en gammel kending fra Hirtshals, der vandt konkurrencen ’Årets Sild’. Nu skal vindersilden på glas og ud på supermarkedernes hylder. Der var trængsel blandt koryfæer og...

læs mere