Værdier

– Råvarer, håndværk og kvalitet er vores grundlæggende værdier. De kan virke simple, og det er de egentlig også, når man bare gør sig umage – og det gør vi –

“Silden skal være
velsmagende og fast i kødet”

råvarer

– Vi gør os umage – og det kan smages –

Tenax Sild tilbyder en række lækre fiskeprodukter. Hovedprodukterne er sild og fiskefrikadeller i mange varianter.

Siden 1987, hvor Tenax Sild blev grundlagt, har vi haft et klart mål: At de sild og fiskefrikadeller, der ligger på din tallerken, skal være en oplevelse at sætte tænderne i.

Sild og fiskefrikadeller skal være af bedste kvalitet og ypperste forarbejdning. De skal være lækre – også at se på. Silden skal være velsmagende og fast i kødet – med bid i. At den så også er sund og øger dit velvære, er kun et ekstra plus.

Vi har fokus på kvalitet i ALLE led – fra vi udvælger fiskene, der kommer fra de bedste fiskeområder i Danmark, Norge og Island, til de lander på forbrugerens tallerken. Samtidig kræver det moderne produktionsformer, der hos os er kombineret med god gammeldags håndværksmæssig viden og knowhow.

håndværk

– Produktion og godt håndværk hænger sammen for at skabe det rette produkt –

Tenax Sild produceres i Danmark for derigennem at sikre det høje kvalitetsniveau, der er afgørende for os og vore kunder.

Moderne produktionsanlæg og laboratorium er for os kun den ene del. Den anden, og vigtigste del, er medarbejdernes håndelag og indsigt i sildens forarbejdning.

Hvert eneste led i processen fra filetering, saltning, modning og krydring til pakning af sildene bliver kontrolleret, tjekket og smagt på. Kvalitet i alle led.

Vore opskrifter er udviklet og forfinet gennem 30 år, og det kræver udviklede smagsløg, viden og erfaring at kvalitetssikre det endelige produkt.

Produktionen skal være moderne og rationel – men ALTID foregå med kærlig hånd og indsigt.

“Produktionen
skal foregå med
kærlig hånd
og indsigt”

“Vi gør os umage – og det kan man smage”

kvalitet

For at sikre den gode kendte kvalitet og have styr på fødevaresikkerheden efterlever vi den danske og europæiske lovgivning.
Tenax Sild er certificeret efter anerkendte internationale standardarder for fødevaresikkerhed, BRC og IFS, som er baseret på de internationale HACCP-principper.
Herudover er vi godkendt til produktion i overensstemmelse med det ortodokse jødiske regelsæt – Kosher. Certificeringerne fungerer i det daglige som et ekstra arbejdsredskab, der sikrer specificerede produkter i en ensartet, høj kvalitet.

 

bæredygtigfiskeri

– sild fanget af MSC certifecerede fiskere –

Tenax Sild er MSC-certificeret. MSC står for Marine Stewardship Council og er en miljøstandard for bæredygtigt fiskeri. Sildefiskeriet godkendes og kontrolleres overfor 3 principper i miljøstandarden:

1. Bæredygtighed (alder og køn på sild i stammerne for at hindre for mange unge sild fanges).

2. Påvirkning af miljø (minimere bifangst).

3. Effektiv forvaltning (korrekte fangstredskaber og ingenfangst i beskyttede områder).

For at få et MSC-certifikat skal alle virksomheder i forsyningskæden være certificeret, dvs. vi skal være certificeret, vore råvareleverandør skal være certificeret, og de skal købe sild af en MSC-godkendt fisker, som skal vise, at han fanger af en MSC godkendt sildebestand.

Det er skrappe krav, men det gør vi gerne for at sikre silden til kommende generationer.

 

“Sild er lever vildt i stimer i havene”

 

“Nydelsen af en god sildemad forhøjer livskvaliteten”

SUNDHED

– “Sild er godt”, har fiskekonerne råbt fra salgsboder i
århundreder, hvilket vi med rette også kan råbe i dag! –

Sild hører til de såkaldt ”fede” fisk med et højt indhold af de sunde omega-3 fedtsyrer. Videnskabelige undersøgelser viser, at omega-3 fedtsyrer nedsætter risikoen for hjerte-karsygdomme, bla. blodprop i hjertet og højt blodtryk. Herudover er omega 3 – fedtsyrerne vigtige for udviklingen af nervesystemet og børns evne til indlæring.

Sild er rig på selen – en vigtig antioxidant og god for dit immunforsvar. Og selvfølgelig D-vitamin – også kaldet solskinsvitaminet. D-vitamin er vigtigt for både knogler og muskler.

Undersøgelser fra bl.a. Kræftens Bekæmpelse viser, at nordiske råvarer som rugbrød, fisk, kål, havregryn, rodfrugter og frugt som æbler og pærer har en mindst lige så positiv effekt på helbredet. Nordisk kost ser ud til at give længere liv og mindre kræftrisiko. Og dette er ikke den eneste sammenhæng, hvor sild kommet i den eksklusive klub af sunde råvarer.

Bladet ”I Form” har sat sild på listen over verdens 10 sundeste råvarer, sammen med bla. gulerødder og kartofler. Så når man spiser en rugbrødsmad med en lækker sild, får man ikke kun en dejlig smagsoplevelse, – man gør også noget godt for både velvære og helbred.